| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Matka Administrator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
woDzu Hastati

|
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 12:36 Temat postu: |
|
|
Ostatnio często piktogramy pojawiają się w telewizji... szkoda, że w reklamach piwa...
Pozdrawiam AHOwiczów!  _________________ Daniel woDzu Wodziński
wodzu.aho@wp.pl
Alien Hunters Org.
www.aho-online.yoyo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Matka Administrator

|
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 13:00 Temat postu: |
|
|
Nawet pod Ełkiem zostały odkryte. W roku 2006 r. uznane były za prawdziwe. Wtedy jakaś grupa ludzi z B-stoku okrzyknęła, że to oni, ale żadnych twarzy, żadnych opisów techniki, zdjęć z akcji - zero, null.
Za to w tym roku nie było ludzi z B-stoku, a piktogramy znowu się pojawiły. Lecz jak to w życiu bywa ekspertyza wykazała fałszywkę... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
woDzu Hastati

|
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 12:01 Temat postu: |
|
|
Cbyba dwa lata temu w Sosnowcu, a właściwie na Piaskach znalezonio krąg. Nic skomplikowanego, po prostu koło. Mam tam rodzinkę, więc wysłałem zaraz brata z żoną, żeby to zbadali Ale nic ciekawego nie odkryli... No może poza szczątkami myszy. Była podobno kompletnie "rozsmarowana". Ludzie to próbowali tłumaczyć oczywiście wiatrem Skąd my to znamy? No ale "zwłoki" myszy trochę temu przeczą
Chętnych autorów nie znaleziono W sumie nie przypominam sobie, żeby kiedyś była mowa, czy też dyskusja na temat szczątków zwierząt w kręgach. A może po prostu pamięć mnie zawodzi. Chciałem żeby zrobili zdjęcia, zwykłym aparatem na kliszę, ewentualnie później cyfrówką. No ale nie było takiej możliwości. Ciekawe czy byłyby jakieś zaburzenia... W każdym razie zegarki działały działań uzrdowiskowych też nie stwierdzono Zanim ludzie zadeptali i piktogram nie było do niego oczywiście żadnej ścieżki. Dość duże pole i praktycznie po środku koło... Nie znam rozmiarów niestety...
A Wylatowo w tym roku chyba milczące? Szkoda, zaczynało się robić ciekawie, jakaś ciągłość przynajmniej już była...
Pozdrawiam! _________________ Daniel woDzu Wodziński
wodzu.aho@wp.pl
Alien Hunters Org.
www.aho-online.yoyo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Matka Administrator

|
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 13:53 Temat postu: |
|
|
Ja słyszałem wręcz, że piktogramów jest coraz mniej z roku na rok... 8-[ _________________ www.aho-online.yoyo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
p@fcio Hastati

|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 14:18 Temat postu: |
|
|
| Matka napisał: | | Ja słyszałem wręcz, że piktogramów jest coraz mniej z roku na rok... 8-[ |
może ludziom się znudziło robić "podróbki", i zajęli sie inną forma sztuki... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
woDzu Hastati

|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 13:19 Temat postu: |
|
|
| Matka napisał: | | Ja słyszałem wręcz, że piktogramów jest coraz mniej z roku na rok... 8-[ |
Pamiętacie kiedyś była dyskusja na temat migracji piktogramów na wschód? Nie wiem ile było w tym prawdy, a ile przypadku. W każdym razie taka hipoteza się pojawiła.
Mam nadzieje, że to co napisał Matka też okaże się tylko hipotezą, przypadkiem. Poczekamy zobaczymy  _________________ Daniel woDzu Wodziński
wodzu.aho@wp.pl
Alien Hunters Org.
www.aho-online.yoyo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
woDzu Hastati

|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 13:25 Temat postu: |
|
|
| p@fcio napisał: | | może ludziom się znudziło robić "podróbki", i zajęli sie inną forma sztuki... |
Jeżeli przyjmiemy, że piktogramów jest faktycznie coraz mniej to może to być jedną z przyczyn Ale myślę, że tylko jedną i raczej mniej istotną Podróbki i owszem, ale uważam, że jest ich wciąż jeszcze mniej niż, kręgów powstałych drogą "naturalną"
Jeszcze nie czas i nie pora nad tym dyskutować, poczekajmy cierpliwie  _________________ Daniel woDzu Wodziński
wodzu.aho@wp.pl
Alien Hunters Org.
www.aho-online.yoyo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Matka Administrator

|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 13:44 Temat postu: |
|
|
Może nie w ilości siła, a w jakości (przesłaniu)?
Z drugiej strony tworzenie podróbek przez ludzi może być uznane za nawiązanie łączności i zrozumieniu przesłania...chociaż trudno to poprzeć dowodami, zwłaszcza jak się patrzy na reklamę C..a-C..i lub pewnej marki piwa... _________________ www.aho-online.yoyo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
woDzu Hastati

|
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 10:02 Temat postu: |
|
|
| Matka napisał: | | Może nie w ilości siła, a w jakości (przesłaniu)? |
Oby tak właśnie było... O ile piktogramy mają faktycznie jakiś przekaz... Jeżeli przyjmiemy, że są dziełem obcych cywilizacji, to pewnie tak jest. Jeżeli natomiast są dziełem "natury", to może po prostu są i już.
| Matka napisał: | | Z drugiej strony tworzenie podróbek przez ludzi może być uznane za nawiązanie łączności i zrozumieniu przesłania... |
Część pewnie tak, przynajmniej taką mam nadzieje... Większość jednak to pewnie forma "graffiti" A pewnie także chęć ośmieszenia badaczy tego zjawiska. Cóż taka jest ludzka natura niestety. _________________ Daniel woDzu Wodziński
wodzu.aho@wp.pl
Alien Hunters Org.
www.aho-online.yoyo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Matka Administrator

|
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 08:22 Temat postu: |
|
|
Trochę to tylko dziwne (ośmieszanie), ponieważ w przypadku pojawiania się głosów, że to fake lub zrobiła go grupa ta lub ta to nie ma odważnych, żeby otwarcie to przyznać.
Oczywiście w rachubę wchodzi sprawa o odszkodowanie za zniszczenie zboża, ale są inne sposoby udowodnienia autorstwa kręgu. Dziennikarze zachowują w tajemnicy dane adresowych, personalne, w tym wygląd bohatera w tajemnicy. Komputerowo można zmienić głos i zamazać twarz... _________________ www.aho-online.yoyo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
woDzu Hastati

|
Wysłany: Sob Paź 06, 2007 11:01 Temat postu: |
|
|
Masz racje. Co nie zmienia faktu, że pewnie się jednak trochę boją... Niby dziennikarze nie muszą ujawniać ich personaliów, ale pewne ryzyko jednak istnieje... A zobaczyć swoje dzieło w telewizji i usłyszeć wypowiedzi badaczy to pewnie już dla nich nagroda, nawet anonimowo.
Tak czy inaczej, wydaje mi się, że "orginalne" piktogramy to wciąż jeszcze większość.
Pozdrawiam! _________________ Daniel woDzu Wodziński
wodzu.aho@wp.pl
Alien Hunters Org.
www.aho-online.yoyo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Arek Hastati

|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 10:22 Temat postu: |
|
|
smuci mnie trochę fakt, że wklejacie tylko linki do tematów...
Ja osobiście opracowuje tematy samemu myślę że mogę się wam przydać..
Tak dla porównania chciałbym abyście zobaczyli jak wyglądają moje tematy(na temat ufo), znaczy sie chodzi mi abyście ocenili mój styl pisania [zedytowane].
http://www.nieodkryte.fora.pl/ufo-tajemnice-kosmosu-paleoastronautyka,2/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Matka Administrator

|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 06:40 Temat postu: |
|
|
| Arek napisał: | smuci mnie trochę fakt, że wklejacie tylko linki do tematów...
Ja osobiście opracowuje tematy samemu myślę że mogę się wam przydać..
|
Prosty powód - materiału jest bardzo dużo. Oczywiście można byłoby przedstawiać je na FZP, ale nie trudno nazwać to sztucznym nabijaniem postów. Na stronie AHO można przeczytać udostępniony materiał.
Brakuje tylko bieżącej analizy kz i piktogramów.
Oczywiście zapraszam do współpracy. _________________ www.aho-online.yoyo.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MaSky Hastati

Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 2 Skąd: planeta Ziemia (tymczasowo)
|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 05:43 Temat postu: |
|
|
| p@fcio napisał: | | Matka napisał: | | Ja słyszałem wręcz, że piktogramów jest coraz mniej z roku na rok... 8-[ |
może ludziom się znudziło robić "podróbki", i zajęli sie inną forma sztuki... |
.......dokładnie ,...teraz w modzie jest graffiti..zresztą widać to ma każdym osiedlowym bloku...
...odnośnie piktogramów których jest faktycznie coraz mniej ..myślę że przekaz się nie sprawdził..."doszli "do wniosku że jeżeli nikt z ludzi nie potrafi odczytać prawidłowo przekazu to czas zmienić metodę na mniej skomplikowaną i bardziej czytelną...a zarazem dostosowaną do możliwości odbioru.....być może wkrótce zacznie nam coś pikać w telefonach komórkowych...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|